Deja vu érzés

Különös, megmagyarázhatatlan érzések.  Ez velem már megtörtént!  Már jártam itt! Ezt már láttam valahol! Ezzel az emberrel már találkoztam.

De vajon hol és mikor?

Álom vagy valóság?

A deja vu érzéssel már szinte mindenki találkozott az élete során. Vajon létezik rá logikus magyarázat? Magam is tapasztaltam és tapasztalom ezt a különös jelenséget.

Vannak, akik azt gondolják, köze van az előző életünkhöz. Tehát az érzés, hogy láttuk, hallottuk, már jártunk ott, valóban megtörtént eseményeken alapul. Valahol a tudatalattinkban elraktározódva, néha előtörnek az emlékek, képek, hangok, arcok, illatok stb. formájában. Ha viszont volt előző életünk, akkor lesz következő életünk is. 

A lélek útjai

Különböző kultúrákban más-más módon említik az emberi lélek útját. A keresztény biblia nem ismeri el az újjászületést. A biblia szerint a test visszatér a földbe, a lélek pedig Istenhez.

"Eljön az emberfia az angyalaival és kiválogatják az igazak közül a gonoszokat és tüzes kemencébe vetik."

                      (Újszövetség, Máté evangélium az utolsó ítéletről)

Tehát a jók a mennybe, a gonoszok a pokolba kerülnek. Más vallásoknál különböző teóriák vannak a reinkarnációról. Pl: a lélek nem a régi testi mivoltába születik újjá, hanem férfi-nőként vagy nő-férfiként folytassa az életét. De akár állat formájában is újjászülethet.

Megint más hit szerint, az emberek mindaddig újjászületnek, amíg az összes hibájukat és bűneiket jóvá nem teszik. Tehát, a lélek ugyanazt az utat járja be.

Az életen túl

Vannak olyan emberek, akiknek halálközeli élményben volt részük. Látták magukat a műtőasztalon, vagy egy autóbaleset helyszínén, ahol súlyos sérülést szenvedtek. Le tudták írni a körülöttük zajló történéseket, beszélgetéseket, személyeket, az öltözékeket és tárgyakat. Az ő beszámolóik alapján, létezik egy másik világ az életen túl. Tudományosan ez sem igazolt, de ezek az emberek átéltek valamit, amit csak ők láttak, ők éreztek. Azt pedig mindenki maga döntse el, hogy elhiszi e vagy sem. Tudósok keresik rá a magyarázatot. Köztük van, aki úgy gondolja, hogy az emberi agy rakja össze emlékekből a képeket, mint egy hallucináció vagy mint régi film a mozivásznon. De van olyan tudós is, aki a lélek spirituális oldalát vizsgálja, illetve, a paranormális tevékenységeket kutatja.

Erről a témáról a későbbiekben fogok írni.

Ha tetszett a bejegyzésem, legközelebb is tartsatok velem, akkor a babonákról és boszorkányokról fogok írni.

A bejegyzés trackback címe:

https://rejtelyes-vilagunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7618447747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Rejtélyes világunk

Friss topikok

süti beállítások módosítása